Vegetarische recepten - Vlug en Feestelijk Vegetarisch Koken

Vegetarische recepten met paprika

Aardappel-Paprika-Kaas Ovenschotel

Vegetarisch recept: Aardappel-Paprika-Kaas Ovenschotel

Ingrediënten: 2 uien, teentje knoflook, boter, 2 gele paprikas, 2 theelepels paprikapoeder, 900 gram voorgekookte aardappelschijfjes, zout, 300 gram Feta-kaas, groot bekertje zure room - hoofdgerecht voor vier personen

Bereiding: snipper ui en knoflook, en fruit ze kort in boter. Gooi in stukjes gesneden paprika en paprikapoeder erbij. Samen nog een minuut laten bakken. 1/2 kopje water toevoegen en nog 5 minuten doorkoken. Aardappelplakjes verdelen over ingevette ovenschaal en bestrooien met beetje zout. Paprikamengsel hier overheen verdelen, en in blokjes gesneden feta er op. Schaal afdekken met deksel of folie en een kwartier zetten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Dan folie verwijderen, zure room er over scheppen en 10 minuten onafgedekt doorbakken.

Tip: serveer met sla of een salade.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

Fusilli tricolore

Vegetarisch recept: Fusilli tricolore

Ingrediënten: 300 gram fusilli tricolore pasta, 2 rode paprika's, 2 gele paprika's, 1 courgette, 2 uien, 80 gram pijnboompitten, 250 gram gorgonzola kaas, 1 beker (200 ml) creme fraiche, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas - hoofdgerecht voor vier personen

Voorbereiding: Snijd de paprika's en de courgette in blokjes. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder olie of boter, totdat deze iets bruin worden. Houd de pijnboompitten apart.

Bereiding: Kook de fusilli in ruim water gaar. Fruit intussen de gesnipperde uien in een beetje boter. Voeg na korte tijd de stukjes paprika en courgette toe en laat enige minuten bakken. Voeg de creme fraiche en de gorgonzola in stukken toe. Goed roeren, todat alles gesmolten is. Voeg tenslotte de geroosterde pijnboompitten toe. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

Gevulde omelet

Vegetarisch recept: Gevulde omelet

Ingrediënten: 2 rode paprika's, 1 prei, 4 tomaten, 10 eieren, 75 ml melk, 250 gram aardappelblokjes (pommes rissolées), 250 gram pittige kaas (Kernhemmer of oude kaas), 1 theelepel gedroogde peterselie, peper, zout, olijfolie - hoofdgerecht voor vier personen

Bereiding: Verwarm de olijfolie in een pan en laat de aardappelblokjes 5 minuten op half-hoog vuur bakken. Snijd intussen de paprika in stukjes. Snijd de prei middendoor en dan in halve ringetjes. Voeg de gesneden groente en de peterselie toe in de pan. Snijd in de tomaten in blokjes en voeg toe in de pan. Breng op smaak met een beetje zout. Laat nog 7 minuten doorbakken. Meng intussen de eieren met de melk en een snufje peper en zout. Klop het mengsel goed luchtig. Bak van het eiermengsel vier omeletten. Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes en roer door het groentemengsel. Verdeel de groente over de vier omeletten en sla deze dubbel.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

Groentequiche met kruidenkaas

Vegetarisch recept: Groentequiche met kruidenkaas

Ingrediënten: 6 plakjes bladerdeeg, 1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 1 prei, 200 gram kruidenkaas, 3 eieren, 1/8 liter slagroom, 1/2 theelepel dragon, boter, zout, peper - hoofdgerecht voor vier personen

Voorbereiding: laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol er een mooie ronde plak van. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik de bodem een paar keer in met een vork. Snijd de courgette, de paprika's en de prei klein. Roerbak de groenten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de groenten goed uitlekken. Snijd de kaas in blokjes.

Bereiding: verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Klop de eieren met de slagroom en de dragon los in een kom. Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm en giet het eiermengsel er overheen. Zet de taart in de oven en schakel terug naar 180 graden. Na ongeveer 45 minuten is je taart klaar.

Tip: Als de taart nog vochtig is, nog wat langer in de oven zetten.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

Lasagne met groente en macadamia

Vegetarisch recept: Lasagne met groente en macadamia

Ingrediënten: 1 pak lasagnevellen, 3 tomaten, 400 gram passata (gezeefde tomaat), 1 ui, 1 teen knoflook, 10 gram verse basilicum, 120 gram macadamianoten, 2 gele paprika's, 1 courgette, 125 gram shiitake, 150 gram geraspte kaas, olijfolie, peper, zout - hoofdgerecht voor vier personen

Voorbereiding: Snijd de ui fijn en fruit deze met de geperste knoflook enkele minuten in olijfolie op een laag vuur. Snijd de paprika's en de courgette ook fijn en doe deze bij de ui in de pan. Snijd de shiitake in grote stukken en doe ook in de pan. Bak het geheel op een middelhoog vuur, al roerende, in ongeveer 5 minuten gaar. Snijd tenslotte de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met 3/4 van de passata en de gesnipperde basilicum. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even door bakken. Verwarm intussen de oven op 180 graden.

Bereiding: Smeer een dunne laag passata uit over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hier overheen een laag lasagnevellen. Schep hier over een deel van het groentemengsel en leg daar bovenop weer een laag lasagnevellen. Hak de macadamianoten in groffe stukken en verdeel deze over de lasagnevellen. Hier overheen de rest van het groentemengsel en wederom een laag lasagnevellen. Bestrijk de bovenste lasagnevellen tenslotte met de rest van de passata en strooi hier overheen de geraspte kaas. Bak 30 minuten in de oven op 180 graden.

Tip: Kan iets eenvoudiger ook gemaakt worden met gewone champignons in plaats van shiitake en gedroogde basilicum in plaats van verse.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

Roergebakken tofu met spinazie

Vegetarisch recept: Roergebakken tofu met spinazie

Ingrediënten: 300 gram tofu, 2 uien, 2 rode paprikas, 900 gram verse spinazie, 4 eetlepels sojasaus, oosterse wokolie, sambal, 300 gram rijst. - hoofdgerecht voor vier personen

Voorbereiding: Snijd de tofu in blokjes. Meng in een kom 4 eetlepels olie met een beetje sambal. Schep hier de tofu doorheen en laat 5 minuten staan.

Bereiding: Roerbak de tofu op hoog vuur in de wokolie totdat deze goed bruin is. Schep de tofu uit de wok en laat deze op keukenpapier drogen. Snijd de ui in ringen en de paprika in stukjes. Was de spinazie en snijd deze in repen. Laat de spinazie goed uitlekken. Roerbak de ui en de paprika 2 minuten op hoog vuur in de wok. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Roer 4 eetlepels sojasaus en een beetje sambal door de groenten. Voeg tenslotte de tofu toe. Serveer met de rijst.

Naar inhoudsopgave - Recept printen

 

Zoek op ingrediënt